Aluminyum Kompozit Panel




Alüminyum Kompozit Panel Levha En Uygun Toptan ve Perakende Fiyatlar burada.Başka yerde aramanıza gerek yok tüm marka ve ebatlar aynı gün kargo ve teslimat.


  1. Kompozit Panel Nedir?
  2. Alüminyum Kompozit Panel Cephe Kaplama Uygulaması
  3. Kompozit Panel Fiyatları
  4. Saray Alüminyum Kompozit Panel Fiyatları
  5. Asaş Kompozit Fiyatları
  6. Kompozit Panel Ebatları ve Ağırlığı
  7. Alüminyum Kompozit Panel Markaları ve Üreticileri
  8. Kompozit Panel Neden Tercih Etmelisiniz ?
  9. Alüminyum Kompozit Panel Yangın Dayanımı Standartları
  10. Alüminyum Kompozit Kullanım Alanları
  11. B1 Kompozit Panel
  12. B2 Kompozit Panel
  13. A2 Kompozit Panel
  14. Kullanım Alanları
  15. Kompozit Panel Bakımı
  16. Trendbond Kompozit Panel
  17. Alutechbond Renk Kartelası

Alüminyum Kompozit Panel Nedir?

Alüminyum kompozit panelleri belkiher gün sokakta yürürken pekçok yerde görüyorsunuz ve ya ne olduğuna dikkat etmiyor ya da ne olduğunu bilmiyorsunuz.

"Mimari iki tuğlayı dikkatlice birleştirdiğinizde başlar." diyor Ludwig Mies van der Rohe yıllar önce. Ve doğrudur, tarihin en büyük binaları, tuğlaları bir araya getirerek dikkatli bir şekilde yapılmıştır. Beton, ahşap ve çelikle birleştirilen tuğlalar, dünyanın gördüğü en büyük şaheserlerden bazılarını yarattı. Bu malzemelerin mimarlık ve inşaat endüstrisindeki önemini inkar eden hiçbir canlı yoktur. Ancak beton ve boyalı duvarlarda bazı eksiklikler olduğu için ahşap ve çelik de vardı.

Mükemmel yapı malzemesinin iki ana özelliği vardır. Birincisi, hafif olması ve ikincisi kolay bir şekilde kullanılabilir olması gerekliliğidir. Bu tanıma göre tuğla, beton, ahşap ve çelik mükemmel bir yapı malzemesi değildir. Bu nedenle uzun yıllar ve yüzyıllar boyunca mimarlar 100 yıl öncesine kadar materyallerle ilgili problemler yaşadılar. Alüminyum, mimari olarak kullanılmaya başlandı, ancak alüminyum bile bazı komplikasyonlara neden oldu. 1969 yılında mükemmel bir çözüm getirildi. Alüminyum kompozit panellerin üretiminde alüminyum kullanıldı ve mimarlar şaşırdılar. Alüminyum paneller tamamlandığında şehir silüetlerinin görünümünü değiştirdi. Ama bu alüminyum kompozit paneller nelerdir ve ne için kullanılır? 


Dış Cephe Kaplamalrı için mükemmel bir çözüm

Basit bir ifadeyle, alüminyum kompozit paneller, bunları bir arada tutan polietilenden imal edilmiş termoplastik çekirdekli iki alüminyum levhadır. Yapısı nedeniyle alüminyum kompozit paneller dış cephe kaplama sistemleri için mükemmeldir. Mimaride, binaların hava koşullarına karşı korunması ve / veya binaya zarif ve modern bir görünüm kazandırılması amacıyla bina cephe malzemesinin başka bir malzeme ile kaplandığı bir kaplamadır. Harici kullanım dışında, alüminyum kompozit paneller iç mekan tasarımında da kullanılabilir.

Düşük maliyet ve kolaylıkla şekillendirilebilir ve işlenebilir

Alüminyum kompozit panellerin ana avantajı, düşük fiyatlı olmaları ve herhangi bir boyut veya şekilde kesilip çıkarılabilmeleridir. Alüminyum paneller dışında herhangi bir renkte renklendirilebilir ve ahşap gibi diğer malzemeleri taklit edebilirler. Alüminyum diğer kaplama paneli malzemelerinden daha hafiftir. Diğer malzemelere kıyasla alüminyum çok dayanıklıdır, çünkü doğal dayanıklılık faktörü vardır. Havaya maruz kaldığında, panelleri köklenme, paslanma ve korozyona karşı koruyan özel bir alüminyum oksit tabakası oluşturur. Alüminyum kompozit paneller alüminyum panel kalınlığını artıran anodizasyon adı verilen işleme tabi tutulur. Alüminyumun ek avantajı, nem ve güneşin hiç etkilememesidir. Paneller korundukları için kolayca "kirlenmezler", bu nedenle bakım çok kolaydır. Temizlik çok sık yapılmak zorunda değildir ve temizlik işlemi oldukça kolaydır. Her şey göz önünde bulundurulduğunda, alüminyum kompozit paneller, daha hafif, kurulumu daha kolay, daha dayanıklı oldukları ve başka herhangi bir materyali taklit edebilecekleri için çok uygun maliyetli bir çözümdür.

Alüminyum Kompozit panel polietilen dolgudan oluşan bir çekirdeğin her iki yüzünü kaplayan iki alüminyum levhadan oluşur. Elbette yangına dayanımlı kompozit panellerde bu dolgu maddesinin yüzde çoğunlunu mineral bazlı ve markadan markaya değğişen dolgular alır. Ve bu dolgu genelde bir panel tabakanın %90'ınını oluşturur. Çekirdek dolgusu rengi üreticiden üreticiye ve aynı üreticiye ait markalar arasında da farklılık gösterebilir ve genelde gri ya da siyah renktedir. Bu farklı renkler kalite ya da panelin performansı ile ilgili değillerdir. Yangına dayanımlı alüminyum panellerde polietilen alüminyum levhaların dolguya sıkıca tutanabilmesi amacıyla belli miktar kullanılırlar.



Alüminyum Kompozit Panel Cephe Kaplama Uygulaması




Dış Yüzey Alüminyum Levha Kalınlığı

Satın alınan markaya göre dış yüzey alüminyum levhaların kalınlığı genel olarak  0,5 mm , 0,4 mm , 0,3 mm , 0,2 mm olarak değişecektir. Alüminyum kompozit paneli düz panel olarak kullanacaksanız bu levhaların kalınlığı kritik değildir.

Dekoratif Yüzeyler

Alüminyum Kompozit bir dizi yüzey işleminden geçirilir. Bu işlemler, üretim işlemi sırasında dış alüminyum yüzlere uygulanır. Tam bir Alüminyum Kompozit levhanın yüzeyi bütün olarak tutarlılık gösterir. Bu, tüm yüzey alanı boyunca tutarlı ve pürüzsüz bir son sunar.


Kompozit Panel Fiyatları

cd Alüminyum Kompozit Levhaların fiyatları döviz kuru üzerinden değerlendirilmektedir. Kurun sabit olmayışı sebebiyle fiyat belirtmeyi burada uygun bulmuyoruz. Ayrıca satın almayı düşündüğünüz toplam metre kare ölçüsü ile ödeme koşullarınıza göre fiyatlar değişiklik göstermektedir. Ödeme koşullarınıza göre size en uygun fiyatı vereceğimizi düşünüyoruz. Ödeme koşulları peşin, vadeli, çek ya da kredi kartı olabilir ya da tamamen sizin finansal durumunuza göre bir ödeme planı oluşturulabilir.
Fiyat Bilgisi almak için bize
    Telefon numaralarından ayrıca  e-posta adresinden de ulaşabilirsiniz.

    Saray Kompozit Panel Fiyatları

    SARAY  (Ahşap Desenliler)Kalınlık:4 mmEbatı: 1250×3200 mm Fiyat: 19$ + KDV (m2)
    SARAY  (Renkliler)Kalınlık:4 mmEbatı: 1250×3200 mm Fiyat:18$ + KDV (m2)
    SARAY  (AÇIK Renkliler)Kalınlık:4 mmEbatı: 1250×3200 mm Fiyat:17$ + KDV (m2)
    ALUFACE SARAY(AÇIK Renkliler)Kalınlık:4 mm Ebatı: 1250×3200 Fiyat:15$ + KDV (m2)
    ALUFACE SARAY   (Renkliler)Kalınlık:4 mm Ebatı: 1250×3200 Fiyat: 16 $ + KDV (m2)
    ALUBOARD SARAY (Renkliler)Kalınlık:4 mm Ebatı: 1250×3200 Fiyat: 12$ + KDV (m2)

    Asaş Kompozit Panel Fiyatları

    NATURALBOND (Renkliler Kalınlık: 4 mm Ebatı:1250×3200 mm Fiyat:18$ + KDV (m2)
    NATURALBOND (Altınmeşe)Kalınlık: 4 mm Ebatı: 1250×3200 mm Fiyat: 20$ + KDV (m2)
    ALFABOND (Altınmeşe)Kalınlık: 4 mm Ebatı: 1250×3200 mm Fiyat: 17$ + KDV (m2)
    ALFABOND (Renkliler)Kalınlık: 4 mm Ebatı: 1250×3200 mm Fiyat: 15$ + KDV (m2)

    Kompozit Panel Ebatları ve Ağırlığı

    Kompozit Panel Kalınlığı: 2.5 mm ila 6 mm arasında değişmektedir.
    Kompozit Panel Genişliği: 1020 mm ve 1250 mm
    Üretimi mümkün olan maksimum boy: 6000 mm
    Standart Kompozit Panel Üretim Ebatları: 1020 mm * 3200 mm ve 1250 mm * 3200 mm
    Kompozit Panel Ağırlığı kalınlık miktarına göre değişiklik gösterir. Aşağıda ki ağırlık genel standart ağırlıklar olup markadan markaya değişiklik gösterebilir.
    Kalınlık : 3 mm     Ağırlık: 4,5 kg / m2
    Kalınlık : 4 mm     Ağırlık: 5,5 kg / m2
    Kalınlık : 6 mm     Ağırlık: 7,3 kg / m2
    Standart bu ölçüler dışında ihtiyaçlarınız için bizimle iletişime geçiniz. Özel üretimlerde teslim tarihinin gecikeceğini hatırlatmak isteriz.

    Alüminyum Kompozit Panel Markaları ve Üreticileri

    Alüminyum Kompozit Panel Üreticileri 

    • Asaş Alüminyum

    • Saray Alüminyum

    • Yalçınlar Alüminyum

    • Alpil Alüminyum

    • Sistem Alüminyum

    Aluboard, Aluface, Alutechbond, Asbond, Eurametal, Naturalbond, Saraybond, Signbond, Trendbond, Aluminance B1-B2 Sınıf Kompozit Panel, SERBOND-ALBOND Kompozit Panel, Asaş Alüminyum, Alpil Alüminyum, Saray Alüminyum, Yalçınlar Alüminyum, Sistem Alüminyum Kompozit Panel, Renasa Metal levha Satışı.
    Alüminyum Kompozit Panel Derzleme Ebatlama Kesim ve Kanal Açma İşlemleriniz verdiğiniz ölçülere göre bünyemizde gerçekleştirilir.


    Alüminyum Kompozit Panel Markaları




    Naturalbond EuraMetal EuroMetal Trendbond Aluface Aluboard Serbond Pluswood Alutechbond Retechbond Alfabond Sign Ex Albond Signbond Alu-Line Burakbond EurometalPlus Metalbond MetalBond Plus Smartbond Alikobond Albond Alubond Renasabond

    Neden Tercih Etmelisiniz

    Dayanıklılık

    Metal ve plastik karışımı nedeniyle, ACP'ler yani alüminyum kompozit paneller dayanıklıdır, hava ve leke tutmaz. Tüketicilere, dış ortamdan gelen sesin azaltılmasını sağlayan sağlam bir bariyer sunarlar. Paneller, sert hava değişikliklerine rağmen şekil ve büyüklüklerini koruyarak, sert mevsimlere sahip bölgeler için idealdir. Ek olarak, ACP'ler korozyona karşı dayanıklıdır ve tüketicilerin gelecek yıllar boyunca faydalarından faydalanabilmelerini sağlarlar.

    Ekonomik Avantajları

    Alüminyum kompozit paneller piyasadaki en ekonomik malzemelerden biridir. Düşük başlangıç ​​maliyeti ve uzun ömürlü dayanıklılığı ile ACP'ler ev sahiplerine başlangıçtan itibaren maliyet tasarrufu sağlar. Ayrıca, yüksek kaliteli termal konfor sunmanın yanı sıra enerji ve gaz harcamalarında ek tasarruflar sağladıkları kanıtlanmıştır.
    Paneller çok hafif olduğundan, pekçok sabitleme noktasına gerek duyulmaz bu sebeple işçilik ve malzeme maliyetini azaltır. Kolay kurulum ve sabitlemenin yanı sıra bakım maliyeti de çok düşüktür.

    Daha Güvenli Bir Alternatif

    Alüminyum yanmadığından, ACP'ler yanmaz bir seçenek sunar. 650 Santigrad veya daha yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında, ürün eriyecektir. Bununla birlikte, ev sakinleri veya çevreye zararlı olabilecek duman ve gazlar yaymaz.

    Sorunsuz Bakım

    Ahşap, çelik veya betondan yapılmış yapı ve cephelerin bakımı ile karşılaştırıldığında, alüminyum kaplama sistemlerinin bakım maliyeti , neredeyse sıfıra yakındır. Alüminyum dış cephe kaplamalı yapınız kırsal alanda bulunuyorsa, alüminyum paneller yılda 0,5 kez temizlenmelidir, kentsel alanda yılda bir ila 0,5 kez, az yağışlı ve / veya kıyı bölgesinde yılda bir kez ve ağır sanayileşmiş alanda yılda 1-2 kez temizlenmelidir. Bunun yanı sıra, alüminyum kompozit panellerin çok fazla temizlenmesi gerekmediği için temizlik işlemleri oldukça kolaydır. Tozu ya da toprağı çıkarmak için su ile iyice durulamanız yeterlidir. Bu toprağı çıkarmazsa, temizlik için başka çözümler de kullanılabilir. Bir temizlik işlemini kendiniz üstlenmeye karar vermeden önce, distribütörünüz veya yüklenicinizle görüşmenizi ve bunlara danışmanızı tavsiye ederiz.
    ACP'ler, sorunsuz bir bakım sağlar, yapının görünümünü korur ve diğer ürünlerden daha uzun süre kalır.

    Esnek Renk Seçenekleri

    Birçok yapı malzemesi, tüketiciyi birkaç renk seçeneği ile sınırlar. Alüminyum kompozit paneller çeşitli renklerde mevcut olduğundan, alıcılar artık diledikleri rengi yalnızca en yakın alternatifi değil kalplerinden geçen rengi tercih edebiliyorlar. ACP'ler, doğal taş dokusu, odunsu doku ve metalik dokulara uygun olarak bile çoğaltabilir.
    Alüminyum kompozit paneller, geleneksel kaplama malzemelerine oranla daha güvenli ve daha ekonomik bir seçenek sunar. Evinizi yenilemek ya da sıfırdan inşa etmek olsun, bir sonraki projeniz için ACP'leri düşünün.

    Esnek Ebat Seçenekleri

    Çeşitli şekil ve boyutlarda paneller sunuyoruz. Alüminyum paneller kesme, bükme, delme ve profilleme için uygundur. Birçok şekil ve boyutta olsalar da, kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılamak için kesilebilirler.

    Alüminyum Korozyona ( Aşınmaya Karşı ) Dayanıklıdır

    Alüminyum malzemeler ve kompozitler önceden işlenir, yani korozyona karşı dayanıklılığını koruyan koruyucu bir kaplamaya sahiptir. Alüminyum paneller korunmamış olsa bile, yine de korozyona dayanıklı olacaktır. Alüminyum havaya maruz kaldığında, alüminyum cepheleri korozyona dayanıklı hale getiren ince bir alüminyum oksit tabakası oluşturur. Binanızın bazı aşırı konumlarda bulunması durumunda, alüminyum kompozit panellerinizi korumak için özel bir kat ve özel bakım yapılmalıdır.

    Alüminyum Kompozit Panel Yangın Dayanımı Standartları ve Dereceleri

    • Çekirdeği yani dolgu maddesi poletilen olan maddeler düşük sıcaklıklarda kolaylıkla eriyen ve yüksek derece de yanıcı olan alüminyum kompozit panellerdir.
    • Dolgu maddesi  mineral lif ve polietilen kompozit paneller nispeten daha az yanıcıdırlar.
    • Dolgu maddesi mineral lif ve onu alüminyum levhalara yapıştıran az miktarda polietilen yangına dayanıklı kompozit panellerdir.
    Piyasa da satılan pek çok alüminyum kompozit panel yangına karşı dayanıklı değildir ve özellikle inşaatlarda maliyetten kaçınılmak amaçlı yangına dayanıklı olmayan alüminyum kompozit paneller kullanılmaktadır.

    Alüminyum kompozit  panellerde dolgu maddesini kaplayan alüminyum levhalar çok incedir ve alüminyumun ısı iletkenliği yüksektir. Polietien ara dolgunun erime sıcaklığı da aynı şekilde düşütür bu sebeple kalitesiz paneller çok çabuk ısıyı çekirdeğe geçirecek ve yangının hızlı bir şekilde yayılmasına neden olacaklardır.


    Panel tipi Yangın Dayanımı Kullanım Alanı Not
    PE, iki alüminyum kapak tabakasından ve polietilenden mamul bir çekirdekten oluşan hafif bir kompozit malzemedir. Yanıcı Bu tip panolar, tabela, alçak yükselme, fabrika ve depolarda kullanımında kısıtlıdır. Kısıtlı Kullanım: C Tipi İnşaat Sadece
    FR Panelleri. FR işareti, 'Yangına Dayanıklı' anlamına gelir ve A2 panellerinde olduğu gibi EN 13501: B-s1, d0'a göre test edilmiştir. B-s1, d0

    Tutuşturmak zor
    Bu panel türü yüksek binalarda kullanılabilir. Yangın anma duvarına takılmalıdır. Yanıcı olmamakla birlikte, çok düşük alev endekslerine sahiptir ve alevin yayılmasına katkıda bulunmaz. YÜKSEK RİSK İNŞAATLARINDA KULLANIM İÇİN KABUL EDİLEBİLİR
    A2, Bu tip bir panel ismini belirli bir ateş testinden alır (EN 13501: A2-s1, d0.) A2-s1, d0

    Yanmaz olarak sınıflandırılmış
    Bu panel türü yüksek binalarda kullanılabilir. Yangın anma duvarına takılmalıdır. YÜKSEK RİSK İNŞAATLARINDA KULLANIM İÇİN KABUL EDİLEBİLİR
    Alüminyum Çekirdekli Kompozit Panel A1 veya yanmaz olarak sınıflandırılmıştır. A1 Yanmaz Bu tip paneller yüksek binalarda kullanılabilir. Yangına dayanıklı bir duvara yapıştırılmalıdır.

    Alüminyum Kompozit Kullanım Alanları

    Reklam Tanıtım Tabela ve Panoları

    Kompozit paneller reklamcılık sektöründe ucuz maliyet ve yüksek dayanıklılık sebebiyle eşsiz bir alternatif sunar. Değişik ebatlar ve renk seçenekleri sebebiyle de en çok tercih edilen malzeme olarak reklamcılık sektöründe karşımıza çıkarlar.

    Dış Cephe Kaplamaları

    Satışını yaptığımız Alüminyum Kompozit Panel Levhalar, alüminyum olmayan bir çekirdeğe yapıştırılmış ince alüminyum levhalardan oluşan düz tip panellerdir. Genel olarak, dış cephe alüminyum kompozit panel levhalar, mimari kaplama veya bölme, asma tavanlar, makine kapsama alanı için kullanılır. Özellikle alışveriş merkezleri, sinema salonları, oteller, hastaneler ve metro istasyonlarında uygulanan inşaat sırasında binanın önemli bir parçasıdır. Bu sayfalar müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre çeşitli renklerde, desen ve şekillerde mevcuttur.

    İç Cephe Kaplamaları

    İç Alüminyum Kompozit Levha kaplamaları yıkanabilir, korozyon direnci yüksek, dayanıklı, kırılmaz, mukavemetli ve güzel görünüme sahiptir. Bu iç ACP levhalar, düşme tavan montajı, perde giydirme, ofis bölümü, ofis masası, sandalyeler, nihayetinde mukavemete ve güzel görsel yapıya katkıda bulunan sütunların kaplanması gibi iç dekorasyon için kullanılır. Bu düz levhalar, alüminyum olmayan bir çekirdeğe yapıştırılmış alüminyum levhaların birleşimidir. Bunlar leke direnci, yıkanabilirlik ve çevre dostu özellikler gibi özellikler için takdir edilmektedir. 
    En uygun fiyata Alüminyum Kompozit Panel çeşitleri sadece burada
    İki alüminyum levha arasına yerleştirilmiş polietilen tabakadan oluşan alüminyum kompozit paneller, günümüzde bina cephe giydirme sistemlerinden, reklam, tanıtım ve dekoratif amaçlı uygulamalara dek geniş bir yelpazede kullanım alanı bulmakta ve gün geçtikçe giderek artan bir eğilimle yaygınlaşmaya devam etmiştir.
    Alüminyum Kompozit Paneller ileri teknoloji ile üretilmiş olup, modern mimaride rahatlıkla kullanılan ve sıklıkla tercih edilen bir yapı elemanıdır.
    Her türlü bina ve konstrüksiyonda yeni bir görünüm ve modern çizgiler üretilmesine yardımcı olur.
    Binaların iç ve dış yüzeylerinde kullanılabilirliği alüminyum kompozit panelleri tercih edilen bir yapı malzemesi haline getirmiştir.

    Kompozit Panel Bakımı

    Tüm alüminyum kompozit paneller için takip edilmesi gereken bakım kuralları olarak özetle aşağıda ki 3 maddeyi sayabiliriz.
    • Tavsiye edilen panellerin dış yüzey temizliğinin rutin olarak gerçekleştirilmesidir.
    • Su ve yumuşak bir deterjan ile yıkanır ve ardından su ile durulanır.
    • 40 derecenin üzerinde sıcaklarda yıkama sonrası hızlı bir şekilde kuruma meydana gelmesi leke oluşumuna sebep olabileceği için sıcak havalarda temizlik yapılması tavsiye edilmez.

    Yorumlar