Polikarbonat sağlam mı ?

 


Çatı kaplama levhaları çelik, bakır, alüminyum ve diğer birçok malzemede mevcuttur. Tüm bu seçenekler arasında güçlü, dayanıklı ve hafif olanı, kimya endüstrilerinde sıklıkla kullanılan termoplastik polimerlerin bir çeşidi olan polikarbonattır. Polikarbonatlar, karbonat grupları içeren polimerler oldukları ve termoplastiklerin bir kombinasyonu oldukları için bu şekilde adlandırılırlar, polikarbonatlar çatılarda, duvarlarda, levhalarda ve panellerde kullanılır. Bu malzeme popülaritesi son derece arttı ve inşaat endüstrisini iç ve dış mekanı tamamen farklı bir şekilde tasarlamak için yeni zirvelere taşıdı!

Polikarbonat levhalar, endüstriyel, ticari ve konut binalarında yeni veya yedek çatı kaplaması için ideal bir çözümdür. Bu levhalar, hava koşulları, yüksek darbe kuvvetleri, yangın vb. Nedenlerle sık sık hasar gören binalarda rahatlıkla kullanılabilir. Tuflite'den çok duvarlı polikarbonat levha kullanmak, çatılarınızın çökmesine, çatlamasına veya soyulmasına karşı uzun süreli dayanıklılık elde edeceğiniz anlamına gelir. .

Depolardan hangarlara ve evlere kadar polikarbonat paneller her türlü kurulumda sınırsız olarak kullanılabilir. Çok duvarlı paneller, kullanım için çok yönlülük sağlamak için hem polikarbonat hem de çok duvarlı tasarımın gelişmiş özelliklerini harmanlamaktadır. En yaygın olarak çatı kaplama, cephe kaplama, cam kaplama ve dış cephe kaplaması ve diğer birçok mimari, yapısal ve reklam uygulamaları için kullanılırlar. Bunlar arasında araba limanları, kış bahçeleri, seralar, bölmeler, set tasarımları, çatı pencereleri, yan ışıklar, yüzme havuzu muhafazaları ve daha fazlası bulunur.

Polikarbonat ne kadar güçlüdür?


Polikarbonatın güçlü ve dayanıklı bir malzeme olduğu hakkında çok şey duyduk ve okuduk, ancak sıkça sorulan bir soru gerçekte "ne kadar güçlü" olduğudur. Bu soru genellikle akrilik, cam ve polikarbonat arasında seçim yapıp neye karar vereceğinden emin olmayanlar tarafından soruluyor.

Şimdi şu birkaç şeyi düşünün -

    Polikarbonat seralarda camın yerini almaktadır çünkü kırılmaz, yani güçlüdür.
    Polikarbonat kırılmaz olduğu için arabalarda ışıklar, sinyaller ve kalıplı muhafazalar için kullanılır.
    Polikarbonat, şeffaflığı ve yüksek darbe dayanımı nedeniyle güvenlik gözlükleri yapmak için kullanılır, yani güvenli olduğu anlamına gelir.
    Polikarbonat polis isyan kalkanlarında kullanıldı ve bu da onun hafif ve tahrip edilemez olduğu anlamına geliyor.
    Polikarbonat, Hidrolik Pres deneyleri için püskürtme kalkanları yapmak için kullanılır - camın patladığını hayal edin!

Yukarıdaki noktalar, polikarbonatın büyük basınçları kaldıracak kadar güçlü olduğuna sizi ikna edecek kadar yeterli mi? Mukavemeti, onu diğer birçok malzeme türünün kullanamadığı projeler için kullanılabilen harika bir plastik türü yapan önemli bir faktördür. Polikarbonat o kadar güçlüdür ki, güvenlik camı, sera camı, koruyucu perdeler, çatı pencereleri, tüneller ve güvenliğin önemli olduğu diğer tüm uygulamalar için ideal bir çözümdür. Diğer malzemelerden elde edilemeyen yüksek düzeyde güvenlik gerektiren projeler için mükemmel bir seçimdir. Malzeme sizi yeterince ikna ettiyse ve bir tane satın almayı tercih ederseniz, Doğa'nın öğelerini maksimum düzeyde korurken açıklık duygusuyla nihai ambiyansı yaratmak için Tuflite Polymers'ın çok duvarlı polikarbonat levhasını almanız gerekir.

Polikarbonat Çatının Avantaj ve Dezavantajları

Türkiye'nin polikarbonat üreticileri

Yorumlar