Polikarbonat Çatının Avantaj ve Dezavantajları

 

 


 

Polikarbonat, hafif olan ve son derece düşük ve yüksek sıcaklıklara dayanabilen güçlü bir termoplastik malzemedir. Bu dayanıklı ve pratik çatı kaplama malzemesi seralar, teraslar ve güverte alanları için mükemmeldir, ancak bir evin tüm çatısını kaplamak pratik değildir. Evlere uygun çatı kaplama hakkında daha fazla bilgi edinmek için web sitemizi ziyaret edin. Ticari ve endüstriyel uygulamaların yararlanabileceği polikarbonat çatı kaplama levhalarının çeşitli kullanımları vardır. Şeffaf polikarbonat ve köpük destekli polikarbonat çatı kaplama arasında seçim yapabilirsiniz. İşte mevcut iki tip ve polikarbonat tabakaların avantajları ve dezavantajları hakkında bazı bilgiler. 

 

Köpük destekli polikarbonat levhalar 

 

Bu tip çatı kaplama, çoğunlukla depolar gibi endüstriyel binalar için kullanılan hafif bir seçenektir. Bununla birlikte, birçok ev sahibi bu malzemeyi garajlar, hangarlar veya diğer hafif eğimli çatılar için kullanma eğilimindedir. 

 

Şeffaf polikarbonat levhalar 

Bu tip çatı kaplama genellikle güneşlenme odalarında, teraslarda ve çatıdan içeri doğal ışık girmesi gereken diğer odalarda kullanılır. Çoğu çatı kaplama paneli, güneşin UV ışınlarını filtrelemek için koruyucu bir film katmanıyla birlikte gelir. 

Polikarbonat çatı kaplama levhalarının diğer kullanımları 

 DVD'ler, polikarbonatın belki de en kolay tanınan örnekleridir. CD'yi çöpe atmadan önce kırmayı denediyseniz, ne kadar zor olabileceğini bilirsiniz. UV ışınlarını engelleyen kaliteli güneş gözlükleri aynı zamanda polikarbonat camlardan oluşur ve bu da onları darbelere yüksek dirençli hale getirir. 

Polikarbonat çatı kaplama levhalarının faydaları ve dezavantajları 

Polikarbonat paneller kuvvete dayanabilir ve neredeyse kırılmazdır. Bu yüzden kurşun geçirmez polis kalkanlarının yapımında kullanılıyorlar. UV blokajı, bu panellerin bir başka büyük avantajıdır ve bu, onları ticari binalarda tente inşa etmek için mükemmel malzeme seçimi haline getirir. Paneller son derece hafif olduğu için, ihtiyaç duyulan her yere kolayca taşınabilir ve kurulabilir. Polikarbonat panellerin mükemmel özellikleri, onları seralar inşa etmek için tercih edilen malzeme yapar. Bu paneller ısıya, güneş ışığına, kar ve yağmura karşı dayanıklıdır ve bu da solmadan veya rengini kaybetmeden uzun yıllar dayanmasını sağlar. Polikarbonat paneller, plastik veya cama kıyasla birkaç dezavantaja sahiptir. En büyük dezavantajı yüksek fiyatlarıdır. Bu malzemeler plastik veya camdan çok daha pahalıdır ve sonuç olarak müşteriler daha sert olan ancak darbeye ve ısıya dayanıklı olmayan Akrilonitril Bütadien Stireni (ABS) tercih etmektedir. ABS daha ucuz olmasına ve tüketicilere iyi bir çözüm sunmasına rağmen, yalnızca polikarbonat panellerin aşırı sertliğine ihtiyaç duymayan kişiler için önerilir. Polikarbonat levhaların bir diğer dezavantajı da çizilmeye karşı dayanıklı olmaması ve ekstra özen gösterilmezse yüzeyde çökme olmasının mümkün olmasıdır. Polikarbonat panellerin artılarını ve eksilerini düşündüğünüzde, inşaat projeniz için doğru malzemeleri bulabileceksiniz. Bu çatı kaplama sistemlerini kurmak oldukça basittir, ancak potansiyel çatı felaketlerinden kaçınmak için profesyonel çatı ustaları kiralamak en iyisidir.  


Polikarbonat Çatının Avantaj ve Dezavantajları

Türkiye'nin polikarbonat üreticileri

Yorumlar