Mıcır Nedir?

Mıcır Fiyat Bilgisi için Bize Ulaşın 5444667775

Mıcır tipik olarak uygun bir kaya birikintisi madenciliği yapılarak ve çıkarılan kayanın patlayıcılar kullanılarak istenen boyuta kırılmasıyla üretilen bir yapı malzemesi biçimidir. Doğal ayrışma ve erozyon süreçleri ile üretilen ve tipik olarak daha yuvarlak bir şekle sahip olan çakıldan farklıdır.


Mıcır en yaygın kaya türleri arasında kireçtaşı, dolomit, granit bulunur. Daha küçük miktarlarda mermer, arduvaz, kumtaşı, kuvarsit ve volkanik kül de inşaat agregaları olarak kullanılır.

Farkında olunsun ya da olunmasın, mıcır yani kırma taş peyzaj ve kaldırım projelerinde hem güzellik hem de işlevsellik sunan ayrılmaz bir rol oynamaktadır.

İster kırma taş konut yolu kurmak, ister asfalt yol desteklemek için kullanılsın, isterse diğer inşaat uygulamalarında, kırılmış taş popüler bir yapı malzemesi olmaya devam edecektir.




Mıcır peyzajınızda veya inşaat projenizde ne şekilde kullanabileceğinizden emin olamayacağınızı biliyoruz.
En popüler kırma taş kullanımlarından bazılarını ve neden bu projeler için seçildiğini inceledik.

Kırma taş yani mıcır çok yönlü olduğu için çok çeşitli projeler için tasarlanabilir. Kırma taş kullanımlarının gerçekten sadece hayal gücü ile sınırlı olmasına rağmen, seçildiği bazı ortak işlevler vardır. Kırma taş için en popüler kullanımlardan bazıları şunlardır:

  • 0-3 mm Kırmataş: 0-3 mm aralığındaki taşın kırılması ile elde edilir ve genellikle yapısal peyzaj işlerinde kullanılmaktaadır.
  • 0-63 mm Mıcır: 0-63 mm aralığındaki mıcır malzemedir ve genellikle dolgu işlerinde kullanılmaktadır.
  • 7-15 mm Mıcır: 7-15 mm aralığındaki mıcır malzemedir ve genellikle beton yapılmasında kullanılmaktadır.


Yorumlar