Çatı Çeşitleri, Çatı Tasarımları ve Çatı Malzemeleri Nelerdir?

Farklı çatı tiplerinin ne olduğunu, farklı çatı tasarımlarının ve stillerinin ne anlama geldiğini ve eviniz için en iyi çatı malzemelerinin ne işe yaradığını anlamaya çalışmak çok zor olabilir. Çatı tipinize, gittiğiniz görünüme ve harcayabileceğiniz miktara bağlı olarak seçim yapabileceğiniz birçok çeşit vardır. Farklı çatı tiplerine, çatı malzemelerine ve çatı tasarımlarına bir göz atalım.


Çatı kaplama malzemelerinin farklı türleri nelerdir?

Orada pek çok farklı çatı malzemesi ve zona ile, projeniz için hangi çatı malzemelerinin en iyi sonucu verdiğini bulmak zor olabilir. Farklı çatı kaplama zona ve malzemeleri için artıları ve eksileri nelerdir?

Kiremit

Artıları - Kiremit zona kaldırım itiraz ile ilgilenenler tarafından tercih edilir. Evlerinin dış cephesinde İspanyol veya Akdeniz havası olan ev sahipleri, kiremit zonalarına hemen aşık olacaklar. 80 yıl veya daha uzun süre dayanan potansiyele sahip kendine özgü görsel bir çekicilik sağlarlar. Daha uzun süre dayanan bir zona bulmak zor olacak.
Eksileri - Maliyet yüksek olabilir. Evinizde ağırlığı kaldırabilecek kadar sağlam bir çatı çerçevesi bulunmalıdır. Karo zona üzerinde yürümek onların kırılmasına neden olabilir. Karo zona, takılması için profesyonel bir çatı ustası gerektirir.

Asfalt Kaplamalar

Artıları - Asfalt levha en popüler çatı kaplama türüdür. Düşük maliyetlidir ve “serin çatı” indirimi için Energy Star gereklilikleriyle tamamen uyumludur. Genel olarak, çatıcılar asfalt levhaların kaliteli olduğunu düşünmektedir. Asfalt levhaların ömrünün yirmi otuz yıl sürmesini bekleyebilirsiniz.
Eksileri - Diğer levhalardan biraz daha ince olmasına rağmen, asfalt kaplamalar oldukça dayanıklıdır. Daha da uzun süren bir zona tercih ediyorsanız, geleneksel asfalt zona'nın daha kalın versiyonlarını düşünün. Asfalt shingle'ın yükseltilmiş bir versiyonu daha pahalıya mal olacak olsa da, büyük bir fırtına kasabanızda her gözyaşı döktüğünde paradan kurtulmak zorunda kalmayacaksınız.



Ahşap Kaplama

Artıları - Ahşap zona, birçok ev sahibinin sevdiği doğal olarak yaşlı bir görünüme sahiptir. Bu zona, ev sahipleri için mükemmel bir frenleme cazibesine sahiptir. Ahşap zona ömrü, ev sahibinin seçtiği odun türüne göre belirlenir. Sekoya ve sedir çatı zona yarım yüzyıldan fazla sürebilir.
Eksileri - Ahşap zona asfalt çeşidinden daha pahalıdır, ancak daha çekici bir estetik sağlarlar. Ahşap zona montajı çok zor olabilir ve hasarlı zona daha fazla çatı hasarını önlemek için hemen değiştirilmelidir. İşi kendiniz yapmak istiyorsanız, kurulumu kolay değildir. Eğer peni sıkmıyorsanız, ahşap zona evinize mükemmel bir ektir.



Metal Çatılar

Artıları - Metal çatılar, dik veya düz bir çatı çizgisine sahip evler için idealdir. Düşük galvanizli metali tercih eden ev sahipleri, metal çatıların son derece uygun maliyetli olduğunu bulacaklardır. Bu çatının satın alınabilirliği, bu kadar popüler olmasının ana nedenlerinden biridir. Metal çatılar, daha uzun süreli tasarruflar için enerji verimliliğini artıran UV ışınlarını yansıtır. Metal çatınızın ömrü hakkında endişelenmeyin. Muhtemelen yaklaşık yarım yüzyıl sürecek.
Eksileri - Daha dik bir ziftte metal bir çatı montaj sırasında daha pahalıya mal olabilir. Bu ilk maliyet, daha düşük enerji faturalarından tasarruf için yapılır. Bazı insanlar için rahatsız edici olabilecek yüksek bir yağmur fırtınası sırasında ses yankılanabilir. Metal çatılar, daha uzun ömürlü olmalarına yardımcı olmak için nitelikli profesyonel kurulum gerektirir.
 



Kayrak Zona

Artıları - Kayrak zona ince tabakalara bölünmüş bir tortul kayadan oluşur. Kayrak zona 75 yıl veya daha uzun süre dayanma potansiyeline sahiptir. Su emilimine direnmek için mükemmeldirler ve rüzgar ve dolu fırtınalarında zarar vermek kolay değildir.
Eksileri - Kayrak zona asfalttan daha pahalıdır, ancak benzersiz bir görünüm sağlar. Arduvaz çatının ağırlığını taşıyabilecek sağlam bir çatı çerçevesine sahip olmanız gerekir. Kurulum ve onarım işlemleri uzman bir kişi tarafından yapılmalıdır.
 



Sentetik Kauçuk Kayrak Fayans

Artıları - Sentetik kauçuk kayrak karolar doğal bir görünüme sahiptir. Daha karmaşık çatı stillerine uyacak şekilde bıçakla kesebilirler. Sentetik kauçuk kayrak karolar kayrak karolardan çok daha hafiftir. Sentetik kauçuk kayrakların ömrü, kullanılan tipe göre belirlenir.
Eksileri - Sentetik kauçuk kayrak karoların maliyeti hala yüksektir, ancak doğal kayraktan daha düşüktür. Uydu çanakları, üzerlerinde yürümek veya dolu olmaktan zarar görebilirler. Sentetik kauçuk kayrak fayanslar kayrak fayanslar kadar dayanıklı değildir. Sentetik kauçuk kayrak karoları monte edebilen yetenekli bir profesyonel bulmak daha zor olabilir.
 


Ankastre Çatı (BUR)

Artıları - Yerleşik Çatı (BUR), asfalt, katran veya agrega içeren bir yapıştırıcı katmanından oluşur. BUR kullanımı, tavan üstü güverteleri veya genellikle yoğun yaya trafiği olan düz çatılar için mükemmeldir. BUR'un uzun ömürlülüğünden en iyi şekilde yararlanmak için düzenli denetimler ve onarımlar alın (gerektiğinde) ve enkazınızı çatınızdan uzak tutun.
Eksileri - BUR maliyeti çeşitli asfalttan daha fazla olabilir. BUR kurulumu için düz bir tavana veya çok hafif bir eğime sahip olmalısınız. BUR yaz aylarında yapışkan olabilir.
 

Yeşil çatılar

Artıları - Yeşil çatılar son derece çevre dostudur. Çatı, hava kalitesini artırmaya, su akışını azaltmaya ve evlerin yalıtılmasına yardımcı olmak için bitkilerle kaplıdır. Bu, kentsel ısı adasının indirilmesine yardımcı olur. Yeşil bir çatı kullanmak, yıl boyunca enerji faturalarınızı azaltmanıza yardımcı olabilir. Düzenli bakım ile yeşil bir çatı uzun süre dayanabilir.
Eksileri - Yeşil bir çatı kurma maliyeti türüne göre değişir. Yeşil çatılar aşağıdakileri içeren daha fazla çaba gerektirir: önemli yapısal destek, su yalıtımı, drenaj, su filtrasyonu, toprak ve bitkiler. Sağlıklı bir yeşil çatı için düzenli bakım şarttır.

Güneş Fayansları

Artıları - Güneş fayansları çatınızı korumak ve enerji üreten bir sistem olmak için iki kat çalışır. Güneş karoları mevcut zonalarınıza sorunsuz bir şekilde monte edilebilir. Bu karoların eklenmesi, enerji maliyetlerini dengelemeye yardımcı olabilir.
Eksileri - Bu tür karolar daha yeni olduğu için, güneş karolarının hala yüksek bir maliyeti var. Güneş karolarının fiyatı daha popüler hale geldikçe düşüyor. Güneş karoları, doğru şekilde takıldıklarından emin olmak için yetenekli bir profesyonel gerektirir.


 Çatı Tasarımları, Çatı Şekilleri ve Çatı Stilleri Farklı Türleri Nelerdir?

Çatı tarzınızı bilmek, hangi çatı malzemesi veya shingle'ın eviniz için en iyi olduğuna karar vermenize yardımcı olabilir. Ne tür bir çatı tasarımına veya çatı stiline sahip olduğunuzdan emin değilseniz, aşağıda 13 farklı çatı tipi vardır. Peki, bu farklı çatı tasarımları, şekilleri ve stilleri nelerdir?


 

Yorumlar