Alüminyum Kompozit Panel Nedir

İnşaat sektöründe hepimizin hemfikir olabileceği bir şey var ve o da alüminyum kompozit panelin popülaritesinin son birkaç yılda büyümesini durdurmamış olmasıdır. Enerji verimliliği, düşük fiyat ve inşaat olanakları kapsamında kullanımı artmaktadır.

Bu tür malzemeler, havalandırmalı cephelerin inşası, yenilenmesi veya iyileştirilmesi için özel olarak tasarlanmıştır. Mimarinin tüm alanlarına uyarlanabilen çözümler sunar.

Bu yazıda kompozit panel hakkında bilmeniz gereken her şeyi, nasıl üretildiğini, ana özelliklerini, yüzeylerini, dönüşümlerini ve en popüler kullanımlarını öğreneceksiniz. 

ALÜMİNYUM KOMPOZİT PANEL NEDİR VE BAŞLICA KULLANIMLARI NEDİR

Alüminyum nasıl elde edilir 

Alüminyum, yer kabuğunda bulunan en yaygın üçüncü elementtir. Doğal haliyle birçok silikatta bulunur ve yüksek alüminyum içeriğine sahip hareketsiz bir kaya olan boksit olarak bilinen mineralden çıkarılır. Bir metal olarak, düşük yoğunluğu ve korozyona karşı direnci, iyi bir iletken olmasının yanı sıra, onu birçok endüstriyel işlem için son derece yararlı bir unsur haline getirmektedir. Şu anda, Çin'in bir üretici olarak başı çekmesiyle, yılda yaklaşık 60.000 metrik ton üretildiği ve bunun% 20'sinin geri dönüştürüldüğü tahmin edilmektedir.

Alüminyumun temel özellikleri

Olağan kullanımları arasında inanılmaz görünebilir, aynalar (optik özellikleri sayesinde), kaplar ve teneke kutular veya tabii ki ev içi kullanım için alüminyum folyo olarak üretilir. Otomotiv endüstrisi, telefon veya inşaat gibi çeşitli sektörlere uyan çok sayıda alaşım standardına sahiptir.

Alüminyum, briklerde veya kompozit panelde kullanılanlar gibi yeni malzemeler üretmek için diğer malzemelerle kolayca birleştirilebilir.

Alüminyum kompozit panelin bileşimi ve detaylandırılması  

Kompozit panel, iki alüminyum levha ve mineral yükü tutabilen bir iç termoplastik taban göbeğinden oluşur.Yeni inşaat havalandırmalı cephelerin yanı sıra yenileme veya rehabilitasyon için özel olarak tasarlanmıştır. Üretim standardı, 5005 alüminyum alaşımdan bir dış tabaka ve bir 3105 iç tabakadan oluşmaktadır.

Çekirdeğinin mineral yüküne (% 0'dan% 90'dan fazlasına) bağlı olarak üç gruba ayrılır ve yanmaz veya yanmaz olabilir ve bazı durumlarda (UNE 13501-1: 2007'ye göre) A2 olarak sınıflandırılır. -s1, d0 ve B-s1, d0.

Kompozit panel, çekirdeği oluşturacak malzemenin bir tabakasının ekstrüde edildiği ve aynı anda çözülen iki alüminyum levha arasında sıkıştırıldığı sürekli bir laminasyon işlemiyle üretilir. Son olarak, malzemenin düzlüğü sıkıştırılır ve mükemmelleştirilir ve koruyucu bir film uygulanır.
 

Uses of the aluminium composite panel

Daha önce de söylediğim gibi, en yaygın kullanımı havalandırmalı cephelerde, cephenin sağladığı ısıl davranış sayesinde bina yalıtımını çözmedeki etkinliği ile öne çıkan, birkaç kattan oluşan bir kaplama sistemidir.

Havalandırmalı cephe ile ilgili en merak edilen şey, katmanları arasında baca etkisi yaratılmasına izin vermesidir. Bu chimmey, daha geleneksel sistemlere kıyasla daha fazla enerji verimliliği sağlayan sabit bir sıcaklığı koruyarak, odada sürekli bir havalandırma oluşturur. Böylelikle yaz aylarında ısı tahliye edilir ve sirkülasyon havası yenilenir. Kışın ısı korunarak hava sirkülasyonu yavaşlar.

Günümüzde, alüminyum kompozit panel birçok alanda kullanılmıştır, hayatımızda yaygındır, Ancak, tüm insanlar bu bina duvar malzemesine aşina değildi, Alüminyum kompozit panellerin kullanımı çok yönlüdür, bu yüzden spesifik kullanımını tanıtacağım Bu makalede alüminyum kompozit panel.




Alüminyum kompozit panel, yüzey malzemesi olarak kimyasal olarak kaplanmış alüminyum levha ve çekirdek malzemesi olarak polietilen plastik kullanılarak özel bir üretim ekipmanında işlenen kompozit bir yapı malzemesidir.

Alüminyum kompozit panelin benzersiz özellikleri geniş kullanım yelpazesini belirler: dış duvarlar, perde duvar panelleri, eski bina yenileme, iç duvar ve tavan dekorasyonu, reklam tabelaları, vitrinler, arıtma ve toz önleme için kullanılabilir. mühendislik.

Alüminyum kompozit panel, belirli bir miktarda yaşlanma karşıtı ajan, değiştirici ve diğer katkı maddeleri ekleyerek bir baz malzeme olarak polivinil klorür reçinesinden yapılır ve karıştırma, perdahlama, vakum emici ve benzeri ile hazırlanır. ağırlık, nem geçirmez, ısı yalıtımı, yanıcı olmayan, tozsuz, kolay temizlenebilir, boyanabilir, kurulumu kolay ve düşük fiyat.


Kısacası, alüminyum kompozit panellerin kullanımı:

1. Binanın dış duvarı ve perde duvar paneli.
2. Eski binanın dışı değiştirilmiş ve yenilenmiştir.
3, balkon, ekipman ünitesi, iç bölme.
4. Panel, tabela panosu ve ekran standı.
5, iç duvar dekoratif paneller, tavanlar, reklam tabelaları.
6, endüstriyel malzemelerin gövdesi, soğuk depo araç gövdesi.

Alüminyum kompozit paneller iç mekan panellerine ve dış mekan panellerine ayrılmıştır. İki panelin yüzey kaplamaları farklıdır, bu da uygulanabilir oldukları farklı durumları belirler.
 

Yorumlar